Liderul distribuitorilor din Romania a vandut anul trecut cu 80% mai multe unitati decat in intervalul anterior.
La bilantul companiei Scop Computer, din luna februarie, vanzarea de laptopuri a fost subliniata ca principala forta a dezvoltarii in anul 2006. Scop, care detine exclusivitatea Toshiba pentru piata romaneasca, mai aduce si alte marci, cum ar fi HP, Fujitsu Siemens sau Acer. Dupa estimarile reprezentantilor companiei, piata totala de notebook-uri a cunoscut o crestere semnificativa in 2006, undeva in jurul cifrei de 65%. Cresterea de 80% a companiei Scop i-a asigurat o cota de piata de peste 30%.
Si alte segmente ale distributiei de produse IT&C au inregistrat rezultate pozitive. E vorba de vanzarea de imprimante, copiatoare si multifunctionale profesionale (Toshiba, Kyocera), vanzarea de videoproiectoare si aparate foto-video, unde ritmul de crestere (75%) s-a apropiat de cel al laptopurilor, respectiv de distributia de soft (Microsoft). Printre brandurile reprezentate de Scop se numara US Robotics, D-Link, BitDefender, APC, Symantec, Freecom, dar si nume nou intrate in portofoliu ca urmare a incheierii de contracte de distributie: CA, Juniper Networks, Secure Computing si Extreme Networks.
In total, aceste rezultate au dus Scop Computers la o cifra de afaceri de 70 milioane dolari, cresterea totala corespondenta anului 2006 fiind de 30%.
De la distributia, la crearea de software
Incepand din acest an, in cadrul Scop Computers va fiinta si o divizie autonoma producatoare de soft, Chara Software. Aceasta este urmarea succesului repurtat de programul de optimizare a resurselor companiilor, denumit Syntesio. Acesta e un sistem ERP care asigura integrarea informatiilor din cadrul departamentelor unei companii in vederea eficientizarii proceselor de afaceri.
In completarea lui Syntesio, firma promoveaza si Microsoft CRM, un pachet destinat marilor companii, pentru optimizarea relatiei cu clientii. In fine, o a treia directie de dezvoltare a companiei o constituie segmentul de vanzari directe. Pentru o prezenta mai competitiva pe acest segment a fost infiintata Docentris, o divizie specializata, cu identitate proprie. Scopul ei este sa ofere clientilor solutii integrate de procesare a documentelor.
„Am creat aceasta noua companie pentru a oferi clientilor nostri solutii complete de procesare si management al documentelor. Acest nume reflecta cel mai bine capacitatea noastra de a creste eficienta businessului clientilor prin imbunatatirea proceselor legate de documente,” afirma Alexandru Visan, director general Scop. Compania Docentris va pune la dispozitia clientilor un serviciu complet, de la consultanta pana la implementare.
(articol publicat in revista LAPTOP, februarie 2007)