Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
Cum poți ajuta această pagină să se dezvolte

Fiecare model poate fi unicat

Aluminiu stralucitor, lentile Carl Zeiss si apeluri video care pot fi urmarite pe un televizor, iata cateva dintre ingredientele magiei celor doua variante de Nokia 6500.

Nokia 6500 e disponibil in doua varinate: cea clasica si cea cu deschidere prin glisare. Ambele aparate respecta proportiile ergonomice ale unei utilizari de lunga durata. Aparatele au capacitati 3G, altfel spus tehnologie WCDMA, si un design modern.


„Nokia si-a castigat reputatia de lider al revolutiei 3G si de pionier al adoptarii unor materiale noi pentru telefoanele mobile. Cu Nokia 6500 clasic si slide, combinam aceste experiente pentru a livra amestecuri de tehnologie si design la un pret moderat,” spune Peter Ropke, vicepresedinte la Nokia. Chiar daca structura din aluminiu si lentilele Carl Zeiss le fac sa se distinga, echilibrul cu care sunt implementate acestea intr-un aparat comod de folosit e cel care le face irezistibile cumparatorului. Modelul clasic poate fi recunoscut imediat prin carcasa din aluminiu anodizat pe 360 de grade si prin grosimea de 9,5 mm. Ca un semn distinctiv, fiecare Nokia 6500 e lustruit in mod individual ceea ce face ca fiecare model sa fie un unicat; finisarea cu reflexii de diamant arata calitatea manufacturii.


Nokia 6500 are tehnologie 3G care permite descarcari rapide de fisiere si navigare pe internet, iar cele patru benzi GSM te asigura ca vei putea vorbi in roaming oriunde in lume. Memoria interna de 1 GB poate fi ocupata cu fotografii, clipuri video, date de contact, mesaje sau melodii.

Interfata seriei 40 de la Nokia, familiara pentru milioane de utilizatori de pe glob confera acces simplu la functii puternice, cum ar fi camera de 2 megapixeli cu blitz dual led sau la playerul muzical. Mai departe, un conector unifi cat micro-USB simplifi ca incarcarea, conectarea audio si de date pe care le reuneste intr-un singur port. In acest mod telefonul poate fi folosit ca memorie flash de mare capacitate sau sa fie simultan incarcat de la laptop prin acelasi cablu.

Cu o entuziasmanta camera de 3,2 megapixeli cu optica semnata Carl Zeiss si abilitatea de a transmite repede fotografiile, clipurile, ba chiar si apelurile video pe un televizor, Nokia 6500 slide are capacitati multimedia fara precedent la un telefon din clasa medie. Lentilele Carl Zeiss beneficiaza si de ajutorul unui senzor de imagine de peste trei megapixeli, de un flash cu doua leduri, de autofocalizare si de zoom-ul digital de 8x. Viteza tehnologiei 3G te ajuta sa trimiti imaginile de mare calitate astfel obtinute prietenilor de pe intreg cuprinsul lumii, in timp ce prin mufa jack ele vor aparea imediat si pe ecranul televizorului din sufragerie. Bucuria unui apel video poate fi de asemenea impartasita tuturor prin proiectarea pe un televizor.

Croit pentru a iesi din multime, Nokia 6500 slide incorporeaza o seama de elemente de design care se gasesc mai rar la un telefon obisnuit. Pentru ca toti posesorii sai sa il manevreze linistiti, suprafata inoxidabila sofisticata a telefonului e acoperita cu un strat dur care previne zgarieturile, uzura sau chiar imprimarea amprentelor. Precizia mecanismului de culisare il face pe Nokia 6500 slide sa para solid si sa se miste cu usurinta in acelasi timp, cu o miscare fl uida care impresioneaza pe oricine.

Dimensiunile lui 6500 slide, care cantareste 125 grame, sunt de 9,6 x 4,6 x 1,6 cm. Autonomia e de 6 ore de convorbire, respectiv de 13 zile de functionare in asteptare. In dotarea lui intra un ecran QVGA de 5,5 cm / 2,2 inci cu 16,7 milioane de culori si rezolutie de 320 x 240. Filmele inregistrate cu camera telefonului vor avea o rezolutie VGA (640 x 480 pixeli), iar fotografi ile vor fi comprimate in format JPEG (2048 x 1536 pixeli). Playerul muzical suporta formatele MP3, MP4, AAC, eAAC+ si WMA, iar daca va plictisiti de melodiile proprii puteti trece la cele receptionate de tunerul radio FM.

Memoria interna de 1 GB poate fi suplimentata cu un card microSD de pana la 4 GB. In pachetul standard veti gasi un astfel de card de 256 MB alaturi de o pereche de casti stereo, pe care le veti putea inlocui ulterior cu o casca Bluetooth.

(articol publicat in revista LAPTOP, mai 2007)

Victor Grigore

evadare.ro
June 24th, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact